– Hoved menu
– Kategori oversigt

Anis

Anis – Pimpinella anisum

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anis er en et-årig skærmplante, der med sine hvide blomster og sine fjersnitdelte blade godt kunne minde lidt om kørvel. De friske blade smager af anis (lakrids). Den dyrkes mest for frøenes skyld. Udbyttet er som regel ret lille i vort klima, og da der jo også er andre krydderurter med anissmag – fennikel, sødskærm, anisisop og kørvel, som vi dyrker i stort omfang – bliver der ikke hvert år sået anis i vor have.

Historie: Planten stammer fra den nære orient. Regnes for Verdens første krydderi. Var meget skattet i Det gamle Egypten. Grækerne ofrede anisfrø. Og romerne brugte den dagligt i maden.I dag gror anis vildt i de fleste lande i Sydeuropa.

Dyrkning: Kan sås direkte på voksestedet i maj måned. Den gror bedst i en løs og velgødet jord på en lun og solrig plet i haven.

Madlavning: Det er mest frøene, der anvendes som krydderi. Går godt sammen med kål. Kan også anvendes i bagværk. Grønt drys kan koges med i supper og saucer. Kan også give smag til en snaps (pernod og uzo er krydret med anis).

Leave a reply