Warning: Undefined variable $this_video_mp4 in /customers/f/b/4/urtehave.dk/httpd.www/nyurtehave/wp-content/plugins/SoulSections/block.php on line 253 Warning: Undefined variable $this_video_mp4 in /customers/f/b/4/urtehave.dk/httpd.www/nyurtehave/wp-content/plugins/SoulSections/block.php on line 253 ært
– Hoved menu
– Kategori oversigt

Ært

Pisum sativum

Der skal være ærter i køkkenhaven. De grønne “perler” er klar midt i sommerferien. Og såvel børn som voksne elsker dem. Jeg elskede som barn at gå i ærtebedet og bælge og spise løs af ærterne, og tak fordi vi gerne måtte!

Ærter vil gerne have en kalkrig jord, men behøver ikke sa meget næring, da de kan optage nitrat fra luften. Ært sås når jorden er bekvem. Marvært kan sås allerede først i eller midt i april, sukkerært sidst i april. Hold en afstand mellem ærtefrøene i rækken på 6-7 cm. Ved at beskytte det nysåede ærtebed med jordbærnet, undgår man, at duerne finder ærtefrøene i jorden, og at de spiser de nye nye spirer efterhånden som de kommer op af jorden.

Sorter: Gennem de senere år har vi mest dyrket gamle høje ærtesorter som ‘Store Holgers Kæmpeært’ og ‘Kong Chr. d. X’s hofært’.

I mad: Masser af anvendelser. Rå i salater, kogte i masser af retter, og man kan også lave ærtecreme, og ærtesuppe.

Der kan ikke kommenteres på dette indlæg.